Az Egyetemről kikerülve szembesül azzal az ember, hogy milyen nehéz is elhelyezkedni, hiszen az meghirdetett álláshelyek nagy részénél legalább 1-3 év munkatapasztalatot várnak el.

Az Egyetemről kikerülve szembesül azzal az ember, hogy milyen nehéz is elhelyezkedni, hiszen az meghirdetett álláshelyek nagy részénél legalább 1-3 év munkatapasztalatot várnak el. Ezért volt kiváló lehetőség a 2011-ben elindult Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram, amelynek segítségével munkatapasztalatot szerezhettem a közigazgatásban. A szakmai gyakorlat hazai szakaszát a Nemzeti Közigazgatási Intézetben töltöttem, míg a külföldi szakaszt Brüsszelben, Magyarország Állandó Képviseletén.

A többiektől eltérőn én arról is szeretnék pár szót szólni, hogy a program befejezése után milyen lehetőségeket kínált számomra és a többi ösztöndíjas számára a program. Az első és a legfontosabb, hogy – a szabad álláshelyek függvényében – az ösztöndíjprogram során nyújtott teljesítményünk alapján állásajánlatot kaptunk, igaz csak határozott idejűt. Azonban már ez is egy kiváló lehetőség volt pályakezdőként és innentől már csak rajtam, illetve a teljesítményemen múlt, hogy esetleg kapok-e határozatlan idejű kinevezést. Az évfolyamom esetében, a mutatott teljesítmény alapján, az ösztöndíjasok nagyon nagy része kiérdemelte ezt.

 Mára már szervezői oldalról kapcsolódhatok be az ösztöndíjprogram szervezésének bizonyos szakaszaiba, így már személyesen is tehetek azért, hogy hozzám hasonlóan sok fiatal próbálhasson szerencsét a közigazgatásban.