A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretében a közigazgatás iránt érdeklődő, felsőfokú iskolai végzettséggel, nyelvtudással rendelkező, 30 év alatti fiatalok számára nyílik lehetőség szakmai gyakorlat szerzésére. Az immár 6. éve sikeresen működő program keretében, a diákok 7 hónapig egy központi államigazgatási szervnél, és 3 hónapig valamely európai ország közigazgatási szervénél szerezhetnek munkatapasztalatot.

Immár hatodik évfolyamát kezdte a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ Program). Ez alakalomból került sor 2016. március 17-én a program nyitó rendezvényére a Festetics palota Andrássy tükörtermében.

A Festetics palota Andrássy tükörterme zsúfolásig telt az ösztöndíjasokkal

Az eseményt Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatás irányításáért felelős államtitkára nyitotta meg, valamint beszédet mondott Dr. Horváth Tamás, a Miniszterelnökség Hatósági Szakigazgatási Főosztályának vezetője, egyben a Programirányító Bizottság elnöke is.

Dr. Kovács Zoltán államtitkár úr (jobbra) és Dr. Horváth Tamás PIB elnök úr (balra) az programnyitó rendezvény megnyitóján

Az MKÖ Program célja, hogy magasan képzett, idegen nyelveket beszélő diplomás fiatalok számára lehetőség nyíljon a közigazgatásban való elhelyezkedésre, ezáltal biztosítva a közigazgatás szakember-utánpótlást. A program eredményes teljesítését követően az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére.

Az ösztöndíjprogram résztvevői

Az idei MKÖ programra 2015. október 22. - 2015. november 14. között lehetett jelentkezni. A program sikerét mutatja, hogy ötszörös volt a túljelentkezés.

A jelentkezéskor 202 pályázat felelt meg a formai kritériumoknak, a programot végül 38 fő kezdheti meg.

A szakmai gyakorlat 10 hónapig tart,  2016. március 16. -  2017. január 16. között. Az ösztöndíjasok szakmai fejlődését mentorok segítik.

forrás: kormany.hu; Miniszterelnökség