A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj Program egy különleges és kitűnő lehetőség a fiatal, elhivatott, motivált, inspirált friss diplomás generáció számára.

"A Program egy gondosan, 3 pályázati fordulón keresztül kiválasztott fiatal közösség számára nyílik meg. Számomra az MKÖ egy kiváló lehetőség, amely megteremti a kereteket mind programszervezési mind intézményi szinten arra, hogy az ösztöndíjas kipróbálja magát a közigazgatási szférában, megértse annak működését, felépítését és eldöntse, rendelkezik-e elhivatottsággal a közigazgatási pálya irányában. 

A Program egy stabil alapot biztosít a fiatal számára arra, hogy ugródeszkaként szolgáljon egyéni érdeklődési irányának betájolására, karrierterveinek és ismeretszerzési szándékainak kielégítésére. Ezen a kereten belül azonban az Ösztöndíjas szabadon mozoghat, kihasználhatja a 10 hónap nyújtotta kiegészítő, saját maga által felkutatott lehetőségeket, vagy tisztán jól teljesíthet a hozzárendelt területen, befogadó intézményben. 

Az MKÖ Program egy 10 hónapos időszakot biztosít arra, hogy kapcsolatokat építsen a kiválasztott fiatal, ismerettségi hálóját rávetheti a közigazgatási szféra elemeire és jövőjét meglapozó kontaktokkal gazdagodhat úgy, hogy csupán munkáját végzi. Másrészről bizonyíthat is a fiatal ösztöndíjas, és befogadó intézményén belül megszakítás nélkül tovább folytathatja munkáját, így egy biztos, határozott idejű munkaszerződéssel és státusszal alapozhatja meg további karrierjét.

Az MKÖ Program egyedi, különleges lehetőség a fiatal, jó eredményekkel rendelkező fiatalok szűk köre számára, és egy innovatív, tehetséget támogató kezdeményezés, amellyel pár éven belül biztosítható a hazai közigazgatási állomány fiatalítása, felfrissítése. Több Európai Uniós tagország számára is példaként szolgál a magyar MKÖ Program, ahol a helyzet hasonlóan a közigazgatási személyi állományba való bejutás átlátható, tiszta, szabályos és kiérdemelt módjai hiányoztak az elmúlt évtizedekben, áttörhetetlen sziklafal állítva ezzel a fiatal, motivált tehetségek előtt.

Az MKÖ egy jól szervezett program, amelynek keretein belül szervezett módon ismereteket szerez az ösztöndíjas, képzéseken vesz részt, személyi hálózatát építi, a programhoz kapcsolódóan a fellépő problémákat a szervezőkkel szoros együttműködésben megoldhatja. Szerintem a Programot az teszi egyedivé, hogy egy Programkoordinátori iroda munkatársait tudhatjuk magunk mögött, akik összefogják a csoportot, és akik munkája eredményeként az MKÖ ösztöndíjasok megítélése az évek folyamán pontosan körberajzolódott (nem gyakornok!!), és az MKÖ-nek sikeres promócióval egy elismert nevet szereztek. A legtöbb azonban az ösztöndíjason múlik."